Ciekawe artykuły
Więcej10 powodów, dla których warto spożywać warzywa strączkowe
Badania historyczne dowodzą, że jednym z pierwszych pokarmów ludzkości i podstawą żywieniową całego świata były nasiona roślin strączkowych. Nasiona bobu zjadano już w epoce kamienia. Niemniej ważną jest soczewica, o której to wspomniano w Piśmie...
Czytaj dalejCzy kucharz może być lekarzem?
Utajony dramat współczesnego funkcjonowania w cywilizacji polega na tym, że wytworzyliśmy nadmiar jedzenia, który z jednej strony utrzymuje nas przy życiu, a z drugiej powoduje śmiertelne choroby. W sposób więc pozorny pokonaliśmy czasy wielkiego głodu,...
Czytaj dalejDomowe masy plastyczne dla dzieci
Kuchnia to nie tylko miejsce, gdzie przygotowujemy posiłki, ale też idealne miejsce dla zabaw z dzieckiem. Maluchom ogromną frajdę daje pomoc przy gotowaniu, ale możemy im również przygotować dobrą zabawę. Oto kilka propozycji na zabawy w...
Czytaj dalejSoki, nektary, napoje - czym się różnią i co warto pić?
Woda jest źródłem życia, jest niezbędnym składnikiem w naszym odżywianiu. Często sięgamy po inne płyny jak np. soki, napoje czy nektary - niestety nie możemy tych wyrażeń stosować alternatywnie, gdyż każdy ten produkt oznacza coś...
Czytaj dalej