Ciekawe artykuły
WięcejCzy wątróbka leży nam na wątrobie?
Wątróbka zawiera wiele składników mineralnych, w tym szczególnie dobrze przyswajalne żelazo, cynk i miedź. Jest źródłem takich witamin jak A, D, B2, B12 oraz kwasu foliowego. Już 100 g wątróbki zawiera znaczną część dziennej dawki...
Czytaj dalejMasło czy margaryna: co jest zdrowsze?
Nasz głód zdrowia spowodował powstanie bardzo ciężkiej choroby. To chęć zdrowia przytłacza i jest jak ciężka choroba, w której odmętach pogrąża się człowiek nie wiedząc już, co lepsze: masło, czy margaryna, mleko czy brak mleka,...
Czytaj dalejCzosnek - królewski antybiotyk z domowej apteczki
Nazywany także cebulą siedmiolatką, czosnek jest niezwykłym lekiem naturalnym, który pozwala przeżyć nie tylko kaszel i grypę, ale także chorobę czerwonkę, różne zarazy i rany zadane w niestosownych dla zdrowia wojnach. Korzystali z niego Egipcjanie,...
Czytaj dalejAspartam - dobry czy zły?
Rodzice, nauczyciele, lekarze już od dziecka starali się nas nauczyć na co powinniśmy zwrócić uwagę kupując produkty żywnościowe. Jedną z powielających się informacji, która pewnie utkwiła nam w głowie była „sprawdź, czy w składzie nie...
Czytaj dalej