Ciekawe artykuły
WięcejMigrena - jakiego jedzenia unikać, a jakie jeść?
Nasilony, pulsujący ból głowy, zaburzenia widzenia i koncentracji, światłowstręt, wrażliwość na dźwięki i zapachy, nudności, wymioty. Przypadłość, na którą nie pomoże nawet sen. To wszystko, to bardzo skrócony obraz wystąpienia migreny. Najgorsze w tym wszystkim...
Czytaj dalejDlaczego warto poparzyć się pokrzywą?
Pokrzywę zalicza się do chwastów i jako taką tępi z ogrodu. A jednak pokrzywa w żaden sposób nie jest bytem jałowym. Przeciwnie, swoją pożyteczność może wyrazić z całym ciężarem sensu tego wyrazu: pożyteczność oznacza, że...
Czytaj dalejDlaczego warto jeść ryby?
Na polskich stołach goszczą rzadko, wypierane przez inne rodzaje mięs – a szkoda. Zapełniony różnorakimi rodzajami ryb świąteczny polski stół udowadnia, że od wieków tradycja podsuwa nam pod nos samo zdrowie! Ryby są tak cennym...
Czytaj dalejO rozpalaniu wewnętrznego ognia Imbirem
Imbir jest korzeniem rośliny, która wspiera nasz organizm, tak jak ogień palony w kominku wspiera domostwo. Imbir zagrzany w naszym organizmie pobudza go i rozświetla. Wzmacnia w rozwoju. Tak jak oczywistym jest dla nas żywioł...
Czytaj dalej