Ciekawe artykuły

Więcej

Migrena - jakiego jedzenia unikać, a jakie jeść?

Nasilony, pulsujący ból głowy, zaburzenia widzenia i koncentracji, światłowstręt, wrażliwość na dźwięki i zapachy, nudności, wymioty. Przypadłość, na którą nie pomoże nawet sen. To wszystko, to bardzo skrócony obraz wystąpienia migreny. Najgorsze w tym wszystkim...

Czytaj dalej

Paprykowe ciekawostki

Niskokaloryczna i bogata w witaminy, słodka i ostra, łatwo dostępna, smaczna i chrupiąca, nadająca się niemalże do wszystkiego papryka posiada arsenał wartości odżywczych. Ile tak naprawdę wiemy o tym ciekawym warzywie?

Czytaj dalej

Nasiona chia - właściwości, jak jeść i dla kogo?

Nasiona szałwii hiszpańskiej zaliczane są do najzdrowszych produktów na świecie. Prekursorami uprawy tej rośliny byli Aztecy, który zajmowali się nasionkami już w czasach prekolumbijskich. Rzekomo jedna łyżeczka tych cennych nasion pozwalała Indianom cieszyć się energią...

Czytaj dalej

Smak: przewodnik po naszym organizmie

Ajurweda stanowi system starożytnej medycyny, która nie ingeruje w człowieka, jakby wiedziała coś o nim lepiej niż on sam może o sobie wiedzieć. Stoi ona przy nim i jakby po cichu wskazuje na pewne prawa...

Czytaj dalej
Więcej artykułów