Ciekawe artykuły

Więcej

Smak: przewodnik po naszym organizmie

Ajurweda stanowi system starożytnej medycyny, która nie ingeruje w człowieka, jakby wiedziała coś o nim lepiej niż on sam może o sobie wiedzieć. Stoi ona przy nim i jakby po cichu wskazuje na pewne prawa...

Czytaj dalej

Ciekawostki o warzywach w stanie kiełkowania

Kiełki warzyw nie są jeszcze warzywami, ale już nie ich nasionami, a jednak zawierają w sobie cały przekrój witamin, które właśnie w tej początkowej fazie wzrastania najsilniej uderzają swoją siłą i smakiem. To w kiełkach...

Czytaj dalej

Rodzaje miodów

W XXI wieku ciężko sobie wyobrazić sytuację, w której idzie się do lekarza, a zamiast kolejnej recepty wypełnionej po brzegi w medykamenty, dostaje się polecenie, aby wypić gorące mleko z łyżką miodu. W zamierzchłych czasach...

Czytaj dalej
Więcej artykułów