Ciekawe artykuły
WięcejNalewki - domowe medykamenty
Apteki, a nawet sklepy oferują nam dziesiątki produktów na wszelkie dolegliwości. Zanim jednak zdecydujemy się na zakup, który nie raz jest sporym obciążeniem dla portfela, warto przyjrzeć się metodom stosowanym od wieków. Sami możemy przygotować...
Czytaj dalejCzy sól jest szkodliwa?
Korzysta się z niej od wieków. Jej znane początki sięgają 3000 r. p.n.e., kiedy to w Egipcie korzystano z niej w celu konserwacji mięs. Około 300 lat później Chińczycy udoskonalili sposób pozyskiwania soli, której znali...
Czytaj dalejCholesterol - co trzeba o nim wiedzieć?
Dlaczego zazwyczaj kojarzymy go raczej negatywnie? Ile prawdy jest w tym co „myślimy”, że wiemy na temat cholesterolu? Bez niego ludzki organizm nie mógłby funkcjonować prawidłowo, gdyż jest on źródłem powstawania niezbędnych elementów ciała. Temat...
Czytaj dalejAlternatywne źródła białka
Jedzenie mięsa jest rzeczą oczywistą dla naszej cywilizacji. To polowanie na zwierzęta wpłynęło na rozwój ludzkiego mózgu, a co za tym idzie, pozwoliło wyjść ze stanu zezwierzęcenia. Choć jedzenie zwierząt pozwala mówić nam o nas,...
Czytaj dalej