Miks marchewkowy z serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1312
Miks marchewkowy z serem
fot. Edsel Little / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 20 g białego sera twarogowego
  • 1 kg marchwi
  • 1 łyżka czarnego sezamu
  • 1 łyżka łuskanych nasion dyni
  • natka kolendry
  • sól

Opis przygotowania:

Marchew umyć, obrać ze skóry i podzielić ją na dwie połowy. Jedną połowę przepuścić przez sokowirówkę i wycisnąć z niej sok. Wyciśnięty sok marchewkowy połączyć z serem twarogowym w misce. Następnie oba składniki razem zmiksować mikserem i przełożyć na talerz. Drugą połowę marchewki pokroić w talarki, przełożyć do rondla, zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkość, odcedzić i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać czarnym sezamem, łuskanymi nasionami dyni i posypać natka kolendry.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów