Polędwica w cieście

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 1869

Składniki:

  • 1 polędwica (ok. 1,5 kg)
  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 2 jajka
  • 4 suszone grzyby
  • 15 dag pasztetu
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • olej

Opis przygotowania:

Polędwice umyć, osączyć, podsmażyć ze wszystkich stron na oleju. Grzyby umyć, ugotować, a potem drobno posiekać. Połączyć z pasztetem, ziołami, jednym jajkiem i wyrobić z tego masę. Rozmrożony płat ciasta francuskiego posmarować pasztetem, ułożyć na nim mięso i zawinąć ściśle ciastem. Posmarować jajkiem i piec 40 minut w temperaturze 220 st. C.

Autor: magdam

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów