Smakowity.pl

Płucka wieprzowe w kwaśnym sosie

Autor:

Przepisów: 34

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 1 kg płucek wieprzowych
  • 30 dkg włoszczyzny
  • cebula
  • 6 dkg tłuszczu
  • 4 dkg mąki
  • 2-3 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • sól
  • ocet
  • cukier

Opis przygotowania

Płucka wypłukać zalać zimną wodą i gotować 1 1/5 h, posolić. Włoszczyznę obrać, pokroić w kosteczkę, dać do osobnego garnka. Miękkie płucka wyjąć i pokroić w paski lub w kostkę, dodać do garnka z włoszczyzną, dolać wywaru z płucek, dodać przyprawy i gotować chwilę, aż włoszczyzna będzie miękka. Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć pokrojoną cebulę w kostkę. Dodać mąkę, rozprowadzić zimnym wywarem z gotowania płucek, zagotować, wlać do płucek, doprawić do smaku octem i cukrem.

Tagi:mięsowieprzowina

5 komentarzy

odpowiedz

moja mama to robila byl super

odpowiedz

Co.?
TRZEBA gotować je 11/5 godziny...
tak długo.?

odpowiedz

ojciec robi tak jak napisaliscie ciekawe co to będzie heh

odpowiedz

nie 11,5 godz tylko 1,5 godz

Musisz się najpierw zalogować na swoje konto, aby móc kontynuować.

Rejestracjajeśli nie masz jeszcze konta

Utwórz swoje konto w kilkanaście sekund. Jako zarejestrowany użytkownik będziesz mógł dodawać swoje przepisy, komentować oraz oceniać przepisy innych użytkowników, a także brać udział w ciekawych konkursach kulinarnych.

Zarejestruj się

lub zrób to szybciej