Bombardino

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 4448
Bombardino
fot. ciekawy / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 ml śmietany kremówki
  • 70 ml ajerkoniaku
  • 30 ml białego rumu
  • 30 ml szkockiej whisky
  • 1 łyżka cukru pudru
  • szczypta kakao

Opis przygotowania:

Ajerkoniak przelać do rondla i postawić na małym ogniu. Wlać do tego biały rum, whisky, delikatnie wymieszać mieszadełkiem i podgrzewać, aby składniki osiągnęły temperaturę 22°C. Następnie ogrzane ściągnąć z ognia i przelać do kieliszka. Śmietanę ubić mikserem na sztywną pianę i dodać do składników w kieliszku. Tuż przed samym podaniem, posypać szczyptą kakao.

Komentarze (0)