Potrawka z indyka z grzankami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1569
Potrawka z indyka z grzankami
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 600 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 4 kromki chleba
  • 4 łyżki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 udka z indyka
  • 2 łodygi selera
  • 2 liście laurowe
  • 0,5 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu
  • pęczek zielonego koperku
  • sól
  • pieprz mielony

Opis przygotowania:

Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Kromki chleba pokroić w słomkę. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone drobno łodygi selera, zielony koperek oraz pokrojone kromki chleba. Składniki doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i zrumienić na średnim ogniu. Potem ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Udka z indyka przełożyć do rondla, po czym zalać je bulionem warzywnym, dodać ziarna pieprzu i liście laurowe, doprawić do smaku szczypta soli oraz pieprzu mielonego i ugotować do miękkości. Ugotowane mięso oddzielić od kości, a następnie razem z bulionem przelać do składników na talerzu

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów