Smakowity.pl

Fasola z ryżem

Autor:

Przepisów: 1591

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 2 małe cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 pomidory bez skórki
  • 6 oliwek bez pestek
  • 4 łyżki oliwy
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 4 łyżki tartego żółtego sera

Opis przygotowania

Rozgrzać oliwę i zeszklić na niej pokrojoną w kostkę cebulę z przeciśniętym czosnkiem. Następnie dodać pokrojone drobno pomidory, oliwki i smażyć wszystko około 10 minut, ciągle mieszając. Dodać ugotowany ryż, fasolę i koperek. Wymieszać i smażyć ok. 3 min. Wszystko przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać startym serem, na wierzch położyć masło i wszystko zapiec w mikrofalówce do momentu, aż ser się rozpuści.

Tagi:fasolaryż

1 komentarz

odpowiedz

a kiedy dodajemy fasolę?

Musisz się najpierw zalogować na swoje konto, aby móc kontynuować.

Rejestracjajeśli nie masz jeszcze konta

Utwórz swoje konto w kilkanaście sekund. Jako zarejestrowany użytkownik będziesz mógł dodawać swoje przepisy, komentować oraz oceniać przepisy innych użytkowników, a także brać udział w ciekawych konkursach kulinarnych.

Zarejestruj się

lub zrób to szybciej