Łosoś z bakłażanem, papryką i kiełkami buraków

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2759
Łosoś z bakłażanem, papryką i kiełkami buraków
fot. Kent Wang / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g filetów z łososia
  • 10 dag kiełków buraków
  • 6 łyżek oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 bakłażan
  • 1 czerwona papryka
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz rybę umyć i osączyć z wody. Łososia podzielić na porcje, oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć na rumiany kolor z obu strom na 3 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę i zeszklić na 3 łyżkach rozgrzanego oleju. Do czosnku dodać pokrojonego w kostkę bakłażana oraz tak samo pokrojoną i pozbawioną nasion paprykę. Warzywa smażyć przez 3 minuty. Potem całość oprószyć szczyptą soli i wyłożyć na talerz. Dodać do tego smażona rybę, a całość posypać kiełkami buraczków.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów