Smakowity.pl

Łosoś z bakłażanem, papryką i kiełkami buraków

Autor:

Przepisów: 1620

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 40 g filetów z łososia
  • 10 dag kiełków buraków
  • 6 łyżek oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 bakłażan
  • 1 czerwona papryka
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa oraz rybę umyć i osączyć z wody. Łososia podzielić na porcje, oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć na rumiany kolor z obu strom na 3 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę i zeszklić na 3 łyżkach rozgrzanego oleju. Do czosnku dodać pokrojonego w kostkę bakłażana oraz tak samo pokrojoną i pozbawioną nasion paprykę. Warzywa smażyć przez 3 minuty. Potem całość oprószyć szczyptą soli i wyłożyć na talerz. Dodać do tego smażona rybę, a całość posypać kiełkami buraczków.

Tagi:kiełki burakówpaprykabakłażanłosoś

0 komentarzy

Musisz się najpierw zalogować na swoje konto, aby móc kontynuować.

Rejestracjajeśli nie masz jeszcze konta

Utwórz swoje konto w kilkanaście sekund. Jako zarejestrowany użytkownik będziesz mógł dodawać swoje przepisy, komentować oraz oceniać przepisy innych użytkowników, a także brać udział w ciekawych konkursach kulinarnych.

Zarejestruj się

lub zrób to szybciej