Tartinki z serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 4724
Tartinki z serem
fot. Elin B / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 3 kromki białego chleba
  • 6 płatów (cienkich) boczku wędzonego
  • 3 płaty czedaru albo sera munster
  • 3 grube plastry pomidorów
  • 15 g masła
  • sól
  • pieprz czarny (najlepiej święzo zmielony)

Opis przygotowania:

Kromki chleba obrumienić. Płaty wędzonego boczku dusić przez około 5 minut. Posmarować kromki chleba masłem i położyć na każdej kromce plaster sera, plaster pomidora i 2 plastry boczku. Posolić i popieprzyć. Ułożyć wszystko na bardzo gorącym grillu i piec, aż ser się roztopi i boczek będzie chrupiący.

Autor: olka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów