Migas

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2629
Migas
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 dag tofu
  • 2 jajka
  • 2 czerwone papryki chili
  • 2 placki tortilli
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 1 łyżka kukurydzy w zalewie
  • sól
  • pieprz
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobna kostkę. Tofu pokroić w cienkie plastry. Tortillę pokroić na kawałki. Następnie masło stopić na rozgrzanej patelni, dodać do niego cebulę i zeszklić. Do cebuli dodać paprykę, kukurydzę, tofu oraz tortillę. Oprószyć pieprzem i solą, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na małym ogniu. Jajka wbić do miski, roztrzepać widelcem, po czym wlać do składników, dodać natkę zielonej pietruszki i dokładnie wymieszać. Całość smażyć do czasu, aż jajka się lekko zetną.

Komentarze (0)