Roladki ogórkowe

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2774
Roladki ogórkowe
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 ml kwaśnej śmietany
  • 30 g zielonej fasolki szparagowej
  • 30 g tofu
  • 3 zielone ogórki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżka czarnego kawioru
  • 1 łyżeczka mielonego estragonu
  • sól
  • małe wykałaczki

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Ogórki obrać ze skóry i pokroić w podłużne, cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową zalać niewielką ilością lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Tofu sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, osączyć z jej nadmiaru i pokroić w plastry. Śmietanę wymieszać ze szczyptą soli, estragonem i wysmarować nią ogórki z jednej strony. W wysmarowane ogórki zawinąć gotowaną fasolkę szparagową, dodać pokrojoną paprykę, plaster tofu i całość spiąć wykałaczkami. Udekorować małą porcja czarnego kawioru.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów