Palmiery

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2450
Palmiery
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 100 g cukru
  • 3 łyżki mielonych migdałów
  • 1 żółtko
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • 1 arkusz papieru do pieczenia

Opis przygotowania:

Cukier i mielone migdały przesypać na stolnicę. Ciasto francuskie rozmrozić i skropić letnią wodą. Następnie rozwałkować je na rozsypanym cukrze z migdałami i pociąć na prostokąty 2 x 12 cm. Pocięte prostokąty zwinąć w muszle i przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Całość wysmarować roztrzepanym jajkiem, wstawić piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec na złoty kolor.

Komentarze (0)