Tarta z pomidorami i mozzarellą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2964
Tarta z pomidorami i mozzarellą
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 cebula
  • 1 ćwiartka czerwonej kapusty
  • 2 łyżki solonych orzeszków ziemnych
  • 4 pomidory czerwone
  • 4 pomidory pomarańczowe
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 30 g mozzarelli
  • gotowy sos sojowy
  • natka pietruszki
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania:

Ciasto francuskie rozmrozić, wyciąć w nim 4 kółka o średnicy 10 cm i zrobić wgłębienie. Do środka ciasta włożyć pokrojone w ćwiartki pomidory i pokrojoną drobno cebulę. Doprawić pieprzem oraz solą, nakryć serem mozzarella i piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 160 stopni do momentu, aż ciasto osiągnie złoty kolor. Następnie wyciągnąć ciasto z piekarnika i wyłożyć na talerz. Kapustę czerwoną pokroić drobno, sparzyć lekko osolonym wrzątkiem i przełożyć na ser mozzarella. Orzeszki ziemne drobno utłuc, wymieszać z oliwą, pokrojoną drobno natką pietruszki i udekorować talerz. Całość lekko polać sosem sojowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów