Rolady czekoladowe z ciasta francuskiego

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 4205
Rolady czekoladowe z ciasta francuskiego
fot. ajagendorf25 / CC-BY-NC 2.0

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 10 dag rodzynek
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady

Opis przygotowania:

Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić na prostokąty o szerokości 5 cm i zwinąć w krążki. Krążki ułożyć na blasze do pieczenia i piec na rumiany kolor w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i przestudzić. Na krążki wysypać rodzynki. Czekoladę połamać na drobne kawałki, rozpuścić na płynną masę na małym ogniu, a następnie masą zalać ciasto z rodzynkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów