Schab pieczony z sosem pieczeniowym i jarzynami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 7619
Schab pieczony z sosem pieczeniowym i jarzynami
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg schabu (może być z kością)
  • 1 brokuł
  • 1 melon
  • 1 czerwona papryka
  • 1 opakowanie gotowego sosu pieczeniowego jasnego
  • 4 pietruszki
  • 4 ziemniaki
  • 4 marchewki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Do garnka włożyć ziemniaki w łupinach, marchew oraz pietruszkę. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Marchew i pietruszkę pokroić na kawałki, natomiast ziemniaki obrać ze skóry, pokroić na połowy i przełożyć na talerz. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie i dodać do warzyw. Schab natrzeć solą, pieprzem i podzielić na porcje. Przygotować sos pieczeniowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodać do niego schab i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa. Następnie przełożyć go z sosem na talerz. Melona oraz paprykę umyć, pokroić w plastry i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów