Smakowity.pl

Sok jarzębinowy

Autor:

Przepisów: 2989

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 2 kg jarzębiny (najlepsza lekko zmrożona)
  • 2 l wody
  • 1 kg cukru

Opis przygotowania

Dojrzałą jarzębinę dokładnie umyć i rozgnieść w naczyniu. Wlać do garnka wodę i wsypać miazgę jarzębiny. Dodać cukier. Całość zagotować do 30 minut, aż do dokładnego rozpuszczenia się cukru, co jakiś czas mieszając. Po zagotowaniu przecedzić przez sitko. Zawartość soku wlać do butelek lub podać do picia. Jeśli będzie za ostry - można go rozpuścić z drobną ilością przegotowanej wody.

Tagi:sokjarzębina

0 komentarzy

Musisz się najpierw zalogować na swoje konto, aby móc kontynuować.

Rejestracjajeśli nie masz jeszcze konta

Utwórz swoje konto w kilkanaście sekund. Jako zarejestrowany użytkownik będziesz mógł dodawać swoje przepisy, komentować oraz oceniać przepisy innych użytkowników, a także brać udział w ciekawych konkursach kulinarnych.

Zarejestruj się

lub zrób to szybciej