Smakowity.pl

Kiełbasa z ziemniakami, marchewką i groszkiem

Autor:

Przepisów: 2967

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 pęta kiełbasy
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 6 marchewek
  • 5 łyżek mrożonego, zielonego groszku
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 1 opakowanie gotowego, jasnego sosu pieczeniowego
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, utłuc i przełożyć na talerz. Kiełbasę zalać wodą, zagotować i przełożyć do ziemniaków. Marchew obrać pokroić na kawałki, ugotować do miękkości z mrożonym groszkiem w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić i dodać do ziemniaków. Cebulę obrać pokroić w plastry, zeszklić na rozgrzanym oleju i przełożyć na kiełbasę. Gotowy sos pieczeniowy rozrobić zgodnie z instrukcja na opakowaniu, polać nim ziemniaki, a resztę przelać do malej miseczki i postawić obok talerza. Całość posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.

Tagi:sosgroszekmarchewziemniakikiełbasa

0 komentarzy

Musisz się najpierw zalogować na swoje konto, aby móc kontynuować.

Rejestracjajeśli nie masz jeszcze konta

Utwórz swoje konto w kilkanaście sekund. Jako zarejestrowany użytkownik będziesz mógł dodawać swoje przepisy, komentować oraz oceniać przepisy innych użytkowników, a także brać udział w ciekawych konkursach kulinarnych.

Zarejestruj się

lub zrób to szybciej