Fasola z kapustą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1861
Fasola z kapustą
fot. RobotSkirts / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg białej fasoli
  • 15 dag czerwonej fasoli
  • 2 łyżki zielonego groszku z zalewy
  • 1 czerwona cebula
  • 1 mała główka białej kapusty
  • 1 mała papryczka chili
  • 5 dag szczawiu
  • sól

Opis przygotowania:

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i gotować do miękkości. Ugotowaną odcedzić i pokroić na drobne ćwiartki. Fasolę białą i czerwoną ugotować razem w lekko osolonej wodzie, po czym odcedzić. Szczaw sparzyć wrzątkiem i przełożyć na talerz. Papryczkę chili pokroić bardzo drobno, dodać do tego ćwiartki kapusty, zielony groszek i fasolę. Całość doprawić do smaku solą, dokładnie wymieszać i przełożyć na liście szczawiu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów