Meryngi z kremem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1985
Meryngi z kremem
fot. ginnerobot / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 12 białek
  • 50 dkg cukru
  • 1,5 szklanki śmietany
  • pół laski wanilii
  • 1 słoik konfitur

Opis przygotowania:

Ubić pianę z samych białek i 40 dkg cukru, dobrze wymieszać. Blachę do pieczenia przełożyć pergaminem i wyłożyć na niego pianę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec do czasu, aż piana zastygnie. Po upieczeniu polać ją śmietaną ubitą z cukrem i udekorować konfiturami. Podawać na zimno.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów