Ciekawe artykuły

Więcej

Czy wątróbka leży nam na wątrobie?

Wątróbka zawiera wiele składników mineralnych, w tym szczególnie dobrze przyswajalne żelazo, cynk i miedź. Jest źródłem takich witamin jak A, D, B2, B12 oraz kwasu foliowego. Już 100 g wątróbki zawiera znaczną część dziennej dawki...

Czytaj dalej

Cebula - płacz, który leczy

Cebula od wieków wzrusza spożywających ją ludzi. Tyle tylko, że nierzadko człowiek płacze nie zdając sobie sprawy ze wspaniałości tego warzywa, które uratowało w 2009 roku mieszkańców Ukrainy przed epidemią grypy i tam też ma...

Czytaj dalej

Czy sól jest szkodliwa?

Korzysta się z niej od wieków. Jej znane początki sięgają 3000 r. p.n.e., kiedy to w Egipcie korzystano z niej w celu konserwacji mięs. Około 300 lat później Chińczycy udoskonalili sposób pozyskiwania soli, której znali...

Czytaj dalej
Więcej artykułów