Ciekawe artykuły
WięcejRodzaje miodów
W XXI wieku ciężko sobie wyobrazić sytuację, w której idzie się do lekarza, a zamiast kolejnej recepty wypełnionej po brzegi w medykamenty, dostaje się polecenie, aby wypić gorące mleko z łyżką miodu. W zamierzchłych czasach...
Czytaj dalejSmak: przewodnik po naszym organizmie
Ajurweda stanowi system starożytnej medycyny, która nie ingeruje w człowieka, jakby wiedziała coś o nim lepiej niż on sam może o sobie wiedzieć. Stoi ona przy nim i jakby po cichu wskazuje na pewne prawa...
Czytaj dalejCiekawostki o warzywach w stanie kiełkowania
Kiełki warzyw nie są jeszcze warzywami, ale już nie ich nasionami, a jednak zawierają w sobie cały przekrój witamin, które właśnie w tej początkowej fazie wzrastania najsilniej uderzają swoją siłą i smakiem. To w kiełkach...
Czytaj dalejCzy dobrze nawadniasz swój organizm?
Woda jest źródłem życia, jednak pita nawet w dużych ilościach nie musi oznaczać tego, że jest dla organizmu źródłem… wody. Paradoks ten wynika z faktu, że bez stworzenia w ciele biodostępnych warunków nawet najbardziej wartościowe...
Czytaj dalej