Ciekawe artykuły
WięcejCzy wątróbka leży nam na wątrobie?
Wątróbka zawiera wiele składników mineralnych, w tym szczególnie dobrze przyswajalne żelazo, cynk i miedź. Jest źródłem takich witamin jak A, D, B2, B12 oraz kwasu foliowego. Już 100 g wątróbki zawiera znaczną część dziennej dawki...
Czytaj dalejProdukcja mięsa niszczy Ziemię
Ile szokujących informacji można zawrzeć w jednym filmie dokumentalnym? Ile naszej niewiedzy znajduje się w każdym spożytym przez nas steku, plastrze sera czy szklance mleka? Film Cowspiracy w reżyserii Kipa Andersena i Keegana Kuhna pokazuje,...
Czytaj dalejAlternatywne źródła białka
Jedzenie mięsa jest rzeczą oczywistą dla naszej cywilizacji. To polowanie na zwierzęta wpłynęło na rozwój ludzkiego mózgu, a co za tym idzie, pozwoliło wyjść ze stanu zezwierzęcenia. Choć jedzenie zwierząt pozwala mówić nam o nas,...
Czytaj dalejPowrót kawy zbożowej
Kawa zbożowa pozwala dorosłemu człowiekowi roztopić się w uśmiechu na wspomnienie swojego dzieciństwa, które podlewane było ciepłem tej kawy, ale także na życie dorosłe bardziej zdrowe. Nie jest tak, że jest to napój dzieci, tej...
Czytaj dalej