Ciekawe artykuły
WięcejMigrena - jakiego jedzenia unikać, a jakie jeść?
Nasilony, pulsujący ból głowy, zaburzenia widzenia i koncentracji, światłowstręt, wrażliwość na dźwięki i zapachy, nudności, wymioty. Przypadłość, na którą nie pomoże nawet sen. To wszystko, to bardzo skrócony obraz wystąpienia migreny. Najgorsze w tym wszystkim...
Czytaj dalejJak dobrze wybrać wodę mineralną?
Woda jest niezbędnym elementem naszego pożywienia. Bierze udział w fundamentalnych funkcjach organizmiu człowieka, tj: transportuje składniki odżywcze do tkanek i komórek, uproszcza wydalanie toksycznych produktów przemiany materii, wspiera metabolizm organizmu, pozwala regulować temperaturę ciała, skurcze...
Czytaj dalejKuchenne afrodyzjaki
Magiczne, pobudzające środki miłosne znane już były w starożytności. Dawniej trzeba było udać się do czarownicy, która sporządzała tajemną miksturę pozwalającą osiągnąć większe możliwości seksualne, wzbudzić pożądanie i potęgować doznania. W dzisiejszych czasach odkrytych jest...
Czytaj dalejMedycyna kuchenna: soda oczyszczona i jej zasady
Kluczowym pojęciem, które określa funkcjonowanie naszego organizmu jest homeostaza. Jest to stan równowagi, w której wszystkie czynniki potrzebne człowiekowi do aktywnego i rozwojowego funkcjonowania istnieją ze sobą w odpowiedniej harmonii. Ta równowaga odpowiedzialna jest za...
Czytaj dalej