Wypowiadasz się jako
Gość. Aby posiadać możliwość podpisania się swoim nickiem lub ustawienia avatara musisz się
zalogować lub
zarejestrować, jeśli nie posiadasz konta.
Gość
bez rejestracji
Napisano: 2010-07-15, 15:10
Dobre maslo jadlem w Bieszczadach w Agroturystyce. Rano dojono krowy a o 9:00 smarowalem chleb prosto z wirowki
Gość
bez rejestracji
Napisano: 2010-06-18, 10:35
Z pełną odpowiedzialnością polecam masło sprzedawane w dwóch sklepach warszawskich "Produkty Benedyktyńskie" - jeden na Ursynowie, zaś drugi przy ul. Grochowskiej. Jest to masełko prawdziwe ze Spółdzielni Mleczarskiej w Skale.
Podobnej jakości można kupić masło w sieci sklepów Delikatesów Bomi (chyba już 7 w Warszawie) - w koszyczku - seria Produkty Klasztorne. Niestety kosztują powyżej 4,00 zł/200g
Gość
bez rejestracji
Napisano: 2010-06-10, 20:31
Każde masło które ma żółtawy odcień jest z dodatkiem barwnika betakarotenu (jednakże jest to naturalny barwnik i może występować pod nazwą "E" numeru nie chciało mi się szukać). Dodatkowo w Polsce tradycją jest spożywanie masła, jednakże dla osób powyżej 3 roku życia zalecane jest spożycie margaryny w celu profilaktyki chorób naczyniowych. Z margaryn polecam Ramę szczególnie jogurtową bo ma dobry smak i zawartość szkodliwych tłuszczów
Gość
bez rejestracji
Napisano: 2010-05-21, 22:26
Masło Gostyńskie 250g cena 3,99zł rewelacja.
Napisano: 2010-05-11, 11:50
Ja polecam masło irlandzkie i presidenta, sa naprawde smaczne:) A jako zamieniki na kanapke avokado- zdrowe i przepyszne, szczegolnie z szynka:)
Gość
bez rejestracji
Napisano: 2010-05-11, 10:22
Dobra rada. Pamiętajcie, że jeżeli producent używa słowa "masło" to w skład tego produktu musi wchodzić wyłącznie tłuszcz mleczny (plus ewentualnie barwnik, bo tak się przyjęło w Polsce). Natomiast w przypadku produkcji tzw. mix-ów, czyli mieszaniny tłuszczy ( tłuszcz mleczny +tłuszcz roślinny) nieuczciwi producenci czasami stosują wybieg w postaci podania samej nazwy np. "śmietankowe", "wiejskie", bez użycia słowa masło.Co jest prawidłowe, natomiast wprowadza w błąd mało zorientowanego konsumenta, utwierdzając go w przekonaniu, iż kupił prawdziwe masło w świetnej cenie. A dla wiedzy wszystkich, którzy dobrze radzą na tym forum: prawdziwe masło posiada min 82% tłuszczu, nie mniej! (80% tluszczu, a tym samym wiecej wody, posiada masło stołowe, na które jest odrębna norma). Ja polecam łaciate, jest naprawdę pewnej i sprawdzonej jakości.
Gość
bez rejestracji
Napisano: 2010-03-13, 15:08
No to ja mogę wam polecić Staropolskie Masełko od ok 4 zł lub w Biedronce w okolicach 3,50 LUXMILK z mlekowity
Gość
bez rejestracji
Napisano: 2010-03-06, 13:33
Zdecydowanie najlepsze masło to Masło Exstra z mleczarni w Gostyniu. Czasami byłam zmuszona kupować inne masło, bo nie było gostyńskiego.Polecano mi właśnie osełkowe. Niestety to nie było to!!!! Wolę nie jeść wcale masla jeśli nie ma gostyńskiego.Spróbujcie!!!
Gość
bez rejestracji
Napisano: 2010-03-05, 17:05
super jest lurpack. i smak i konsystencja a cena dosc porownywalna. co sadzicie?