Ciekawe artykuły
WięcejCarving - efektowna sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach
Carving zazwyczaj kojarzy się z techniką jazdy na nartach. Tymczasem określenie to funkcjonuje także w sztuce kulinarnej i oznacza umiejętność tworzenia z owoców oraz warzyw fantastycznych kształtów.
Czytaj dalejCzy wątróbka leży nam na wątrobie?
Wątróbka zawiera wiele składników mineralnych, w tym szczególnie dobrze przyswajalne żelazo, cynk i miedź. Jest źródłem takich witamin jak A, D, B2, B12 oraz kwasu foliowego. Już 100 g wątróbki zawiera znaczną część dziennej dawki...
Czytaj dalej20 ciekawostek o kawie
Pijemy ją codziennie... Dla milionów ludzi ranek bez niej jest abstrakcją... Niektórzy nie wyobrażają sobie życia bez niej.. KAWA. Wyborna i pobudzająca dawka energii. Jest atrybutem śniadań, przerw w pracy, wypadu z przyjaciółmi, gdyż ponoć...
Czytaj dalejKwas chlebowy – o napoju i upojeniu
Kwas chlebowy jest napojem naturalnym, powstającym poprzez fermentację chleba z dodatkiem cukru lub owoców. Jego gorzki smak zawiera w sobie wspomnienie dobrego piwa, ale także historię Słowian, którzy pili i ważyli go już w X...
Czytaj dalej